Miesasia

ilman luottotietoja

Laina ilman luottotietoja

Laina ilman luottotietoja on vaikeaa, mutta ei mahdotonta saada. Usein rahoituslaitokset myöntävät lainaa tapauskohtaisesti, joten kannattaa lainaa yrittää hakea, mikäli sitä oikeasti tarvitsee. Tämän artikkelin lukemalla saat varmasti hyvän kuvan siitä, miten laina ilman luottotietoja järjestyy, ja mikäli sitä on luottotiedottomana edes järkevää hakea. 

Luottotiedot

Luottotiedot määrittelevät henkilön tai yrityksen taloudellisen aseman, hoitokyvyn ja luotettavuuden. Suomessa on muutama yksityinen yritys, joka kerää yksityisten ihmisten luottotietoja, ja pitää näistä kirjaa. Rahoituslaitokset, pankit ja muut luotolla tavara myyvät tahot käyttävät näiden yhtiöiden palveluita selvittääkseen millainen takaisinmaksukyky potentiaalisella asiakkaalla on. 

Toisinaan voit kuulla puhuttavan myös maksuhäiriömerkinnästä, joka tarkoittaa samaa kuin luottotietojen menetys. Maksuhäiriömerkinnän saanut henkilö voi kärsiä erilaisista haasteista, esimerkiksi asunnon vuokrauksen vaikeutumisesta tai pankkilainan nostosta

Mistä lainaa ilman luottotietoja?

Laina ilman luottotietoja on mahdollista saada eri rahoituslaitoksilta. Usein tämä järjestyy siten, että taloudellinen tilanteesi on vakaa, ja sinulla on säännölliset ja tarpeeksi suuret tulot. Sinun tulee myös osoittaa, että maksukäyttäytymisesi on kohentunut saadun merkinnän jälkeen. 

Vaikka olisit maksanut kaikki velkasi pois, maksuhäiriömerkintä pysyy luottorekisterissä vielä tämänkin jälkeen 2–3 vuotta, riippuen merkinnän syystä. Mikäli uusia merkintöjä syntyy, voivat nämä pidentää jo olemassa olevan merkinnän kestoa. 

Pikavippi ilman luottotietoja?

Toisinaan pikavippi ilman luottotietoja voi olla hankalampaa saada, kuin jokin muu laina. Tähän syynä on se, että pikavipin tulisi olla nopeasti haettava laina. Täten pikavippiä hakiessa, kun lähetät hakemuksen, järjestelmä joko automaattisesti hyväksyy, tai hylkää hakemuksen. 

Vaikka pikavippi myönnettäisiin ilman luottotietoja, kannattaa näiden kanssa olla erityisen varovainen. Luottotiedottomalle on lainassa jo valmiiksi huomattavasti suuremmat korot, sillä pankille on hyvin riskialtista lainata rahaa, koska sillä ei ole minkäänlaisia takeita takaisinmaksusta. Pikavipeissä korot ovat kuitenkin perinteisesti vielä suuremmat, ja netissä voi helposti törmätä ”roskalainoihin”, jossa on järjettömän korkeat korot tai muuten huonot ehdot. 

Miten parantaa todennäköisyyttä saada laina ilman luottotietoja? 

Voit parantaa todennäköisyyttäsi saada lainan ilman luottotietoja muutamalla keinolla. Yksi vaihtoehto on hakea vakuudellista lainaa. Täten pankilla tai rahoituslaitoksella on jokin vakuus sille, että saa lainaamansa rahan takaisin. Kaikilla ei kuitenkaan ole laittaa vakuudeksi omaisuutta, joten onneksi on olemassa myös muita keinoja.

Toinen keino on hakea lainaa ilman luottotietoja on yrittää saada sitä jonkin toisen henkilön kanssa, kenellä on luottotiedot kunnossa. Mikäli lainaa hakee toisen ihmisen kanssa, kannattaa kuitenkin tästä keskustella tarkasti, ja olla varma siitä, että toiseen henkilöön voi luottaa. 

Lainaa hakiessa kannattaa olla myös realistinen lainasummasta ja takaisinmaksuajasta. Vaikka rahoituslaitos katsoisi, että sinulle voidaan myöntää lainaa, voi kielteinen maksupäätös johtua esimerkiksi liian pitkästä laina-ajasta, tai epärealistisen suurista lyhennyksistä suhteessa tuloihisi. 


Miksi ei hakea lainaa ilman luottotietoja?  

Mikäli olet menettänyt luottotietosi, tarkoittaa tämä sitä, että sinulla on ollut menneisyydessä jo ongelmia takaisinmaksun kanssa. Uusi laina voi ajaa sinut vain syvemmälle vaikeuksiin lainan takaisinmaksun kanssa. Täten siis kannattaa kysyä itseltään, onko valmis ottamaan uuden lainan, ja miten takaisinmaksu onnistuu? 

Pahimmassa tapauksessa pikavippikierre voi alkaa huomaamatta, ja kierteeseen huomaa joutuneensa vasta kuin lainoja on vaikeaa maksaa takaisin. Tämän vuoksi on tärkeää, että ennen lainan nostamista kaikki ehdot ovat hyvin selvillä, ja että sinulla on tarkka henkilökohtainen takaisinmaksu suunnitelma. Kannattaa olla myös varasuunnitelma sen varalle, jos takaisinmaksusta koituu ongelmia – esimerkiksi pienet säästöt pahan päivän varalle.